Anksiyete Bozuklukları Belirtileri, Nedenleri, Tanı ve Tedavisi


Anksiyete bozuklukları, genel anksiyete bozukluğu, panik bozukluk, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), sosyal fobi ve basit fobileri içeren bir dizi akılsal durumdur. Anksiyete bozuklukları, psikiyatrik ilaçlar ve psikoterapi kombinasyonu ile tedavi edilir.
Anksiyete, endişe ve stres, çoğu insanın günlük yaşamlarının bir parçasıdır. Fakat sadece kendi başına kaygı ya da stres yaşamak, profesyonel yardım almanız ya da kaygı bozukluğunuz olması gerektiği anlamına gelmez. Aslında, endişe tehlikeli veya zor bir durumun önemli ve bazen gerekli bir uyarı sinyalidir. Kaygı olmadan, önümüzde zorlukları tahmin etmenin ve onları hazırlamanın hiçbir yolu olmazdı.
Anksiyete semptomları kronikleştiğinde ve günlük hayatımıza ve fonksiyon yeteneğimize müdahale ettiğinde bir bozukluk haline gelir. Kronik, yaygın anksiyeteden yakınan kişiler genellikle aşağıdaki semptomları rapor ederler:
Kas gerginliği
Fiziksel zayıflık
Zayıf hafıza
Terli elleri
Korku veya karışıklık
Rahatsızlık
Sürekli endişe
Nefes darlığı
Çarpıntı
Üzgün ​​mide
Konsantrasyon kaybı
Bu semptomlar, bireyleri son derece rahatsız, kontrolsüz ve çaresiz hissetmek için yeterince şiddetli ve üzücüdür.

Anksiyete bozuklukları, kişinin yaşadığı anksiyetenin semptomlarına ve şiddetine bağlı olarak bir dizi ayrı tanıya girer. Anksiyete bozuklukları, gelecekteki bir tehdidin öngörülmesini paylaşırlar, ancak korku veya kaçınma davranışları uyandıran durumlar veya nesneler bakımından farklılık gösterirler. Farklı tipte kaygı bozukluğu, onlarla ilişkili farklı sağlıksız düşüncelere de sahiptir.
Anksiyete bozuklukları, psikoterapi ve anti anksiyete ilaçlarının bir kombinasyonu ile kolayca tedavi edilir. Anksiyete bozuklukları için ilaç kullanan birçok kişi, kaygı reaksiyonuna neden olan spesifik durum için bunları ihtiyaç duyulan bir temelde alabilir.


Anksiyete Belirtileri
Çoğu insan yaşamında bir noktada anksiyete bozuklukları ile ilişkili geçici semptomlar yaşamıştır. Böyle bir his genellikle geldikleri kadar hızlı geçerler ve kolayca geri dönmezler. Ama tekrar dönme zamanları ve zamanı geldiğinde, bu kaygı duygularının kaygı duygularının bir kaygı bozukluğuna dönüştüğünün bir işareti olabilir.

Temel Anksiyete Bozuklukları Şunlardır:
Genelleştirilmiş Anksiyete Bozukluğu
Panik Bozukluğu - Panik Atak
Agorafobi
Sosyal Anksiyete Bozukluğu
Spesifik Fobi Belirtileri

Nedenleri ve Tanı
Anksiyete, dışsal uyaranlardan, duygusal terkeden, utanmadan, potansiyel olarak kaygıya neden olan bir şeye ilk kez maruz kaldığında aşırı bir tepkiye maruz kalmaya kadar çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Araştırma, bazı insanların neden bir panik atak geçirdiğini veya fobi geliştirdiğini henüz açıklamamışken, diğerleri aynı ailede ve paylaştıkları deneyimleri paylaşmıyor. Anksiyete bozukluklarının, tüm akıl hastalıkları gibi, henüz tam olarak anlaşılmamış olan karmaşık bir kompleks kombinasyonundan kaynaklanması muhtemeldir. Bu faktörler, çocukluk gelişimi, genetik, nörobiyoloji, psikolojik faktörler, kişilik gelişimi ve sosyal ve çevresel ipuçları içerir.
Ruhsal bozuklukların çoğunda olduğu gibi, anksiyete bozuklukları en iyi bir ruh sağlığı uzmanı tarafından teşhis edilmektedir.

Anksiyete Tedavisi
Anksiyete tedavisi, çoğu insan için iki yönlü bir yaklaşıma odaklanır, bu da psikoterapinin, zaman zaman anti anksiyete ilaçlarının arada kullanımıyla birlikte kullanılmasına odaklanır. Çoğu anksiyete türü tek başına psikoterapi ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir - bilişsel-davranışçı ve davranışsal tekniklerin çok etkili olduğu gösterilmiştir. Anti anksiyete ilaçları hızlı etkili olma eğilimindedir ve kısa ömürlüdür, yani bir kişinin sistemini oldukça hızlı bir şekilde bırakırlar.


Yorumlar

Uzman Psikolog İlker KÜÇÜK Eskişehir Psikoloji Pedagoji Psikoterapi Aile Danışmanlığı

ESKİŞEHİR PSİKOLOG FİYATLARI VE ESKİŞEHİR PSİKOTERAPİ SEANS ÜCRETLERİ PSİKOLOG İLKER KÜÇÜK

Ankara’da Psikolog Arayanlara Tavsiyeler Ve Ankara’da Psikolog Ücretleri

İletişim Bilgileri

OYUN TERAPİSİ - ANKARA PSİKOLOG PEDAGOG ÇOCUK PSİKOLOGU

ÇOCUK RUHSAL BOZUKLUKLARI

ANKARA'DA ÇOCUK PSİKOLOGU, PEDAGOG VE PSİKOTERAPİ

ERGENLER İÇİN PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE PSİKOTERAPİ

ESKİŞEHİR İLİŞKİ EVLİLİK VE AİLE TERAPİSİ

HAYATIN ANLAMI, AMAÇLARIMIZ, VAROLUŞSAL BOŞLUK VE FARKINDALIK

Uzman Psikolog İlker KÜÇÜK | Psikoloji&Pedagoji&Psikoterapi | ANKARA